Verkeersgegevens Oost-Nederland

Op deze website vindt u de verkeersgegevens van het wegennet van Rijkswaterstaat Oost-Nederland.

Het betreft de volgende gegevens:

  • Jaaroverzichten van elektronische meetpunten van Rijkswaterstaat Oost-Nederland en van Rijkswaterstaat Dienst Verkeer en Scheepvaart
  • De resultaten van verkeersonderzoeken op knooppunten, aansluitingen, kruispunten en wegvakken, zoals visuele tellingen, enquêteonderzoeken, kentekenonderzoeken en rijtijdmetingen
  • Detailgegevens van de elektronische meetpunten van het meetpuntennet van Rijkswaterstaat Oost-Nederland
  • Historische rapportages met intensiteiten, resultaten van studies en gegevens over ongevallen

Zoeken

U kunt zoeken met sleutelwoorden (bijvoorbeeld: “A12 Duiven” of “enquete A1”) of door op een locatie op de kaart te klikken. De zoekresultaten verschijnen in een lijst van één of meerdere pagina’s. Klik op de gegevens die u nodig heeft en dan kunt u de betreffende rapportage of dataset downloaden. De gegevens worden als Pdf-document en/of Excel-bestand beschikbaar gesteld.

De meeste gegevens hebben betrekking op een specifieke locatie, een wegvak, knooppunt, aansluiting of kruispunt. Deze gegevens zijn ook te vinden via de punten op de kaart. Een aantal rapportages zijn echter niet direct gekoppeld aan een locatie, bijvoorbeeld een rijtijdmeting op een lang traject of een kentekenonderzoek op meerdere locaties in een gebied. De gegevens die niet aan een locatie gekoppeld zijn, zijn alleen via zoekwoorden te vinden.

Filters

Een zoekactie kan een lange lijst met resultaten opleveren. De meest recente gegevens staan overigens altijd bovenaan. Indien u op zoek bent naar een bepaald type gegevens, dan kunt u met de filters onder het zoekveld snel de gewenste gegevens vinden. Als u bijvoorbeeld gezocht heeft op “A12 Duiven”, dan krijgt u jaarrapporten met intensiteiten van het wegvak Duiven – Zevenaar, maar ook van het wegvak Westervoort – Duiven. Daarnaast krijgt u visuele tellingen op aansluiting Duiven. Door te klikken op één van de filterwoorden, vindt u sneller wat u nodig heeft. U kunt natuurlijk ook een extra zoekwoord intypen (bijvoorbeeld “A12 Duiven visueel”). Hoe gerichter uw zoekwoorden, hoe sneller u vindt wat u nodig heeft.

Contact

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Wolf van Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Afdeling Planstudie en Advies (WVP).

Stuur een e-mail: jeroen.wolf@rws.nl

 

Beheer

Deze website wordt beheerd door Dufec. Indien u fouten of onvolkomenheden tegenkomt, wilt u dit dan melden aan Dufec.

Stuur een e-mail: data@dufec.nl